pladis Hızlandırma Programı'na katılacak 12 girişim

Temmuz 9, 2025 - 13:24
 0  0
pladis Hızlandırma Programı'na katılacak 12 girişim

Yıldız Holding’in global atıştırmalık markası pladis ile Yıldız Ventures iş birliğiyle düzenlenen pladis Hızlandırma Programı'na (pladis Accelerator Programme) katılacak 12 girişimin kim olduğu belli oldu. 300’den fazla girişimin başvurduğu programa, sağlık, sürdürülebilirlik ve içerik inovasyonu alanlarında öne çıkan girişimler katılmaya hak kazandı.

1 Temmuz – 30 Ağustos 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek sekiz haftalık programda, seçilen girişimler projelerini geliştirme ve büyütme fırsatı bulacak. Ayrıca Eylül ayında yapılacak pladis Innovation Day etkinliğinde çalışmalarını global ağlarla paylaşacaklar.

Programın odağı fonksiyonel gıdalar, kişiselleştirilmiş beslenme ve sürdürülebilir içerikler olarak belirlendi. Girişimler, pladis’in 30’dan fazla uzman mentorundan destek alacak.

2025 pladis Hızlandırma Programı’na seçilen 12 girişim:

Nuritas: Yapay zeka, derin öğrenme ve genomik kullanarak bitkilerden doğal peptitleri ortaya çıkaran, doğadan gelen hücre sinyalleme peptit içerikleriyle yepyeni bir kategori yaratarak milyarlarca insanın yaşamını iyileştirmeyi hedefliyor.

BIOVIT: Gıda şirketlerine en etkili ve sürdürülebilir vitamin ve mineralleri sağlıyor.

PulseON Foods: Baklagil bazlı, patentli bir içerikle, sindirim sağlığı, tokluk ve kilo yönetimi gibi konularda doğal çözümler sunuyor.

Zya: Enzimlerin gücünü kullanarak vücudun gıdayı kullanım şeklini değiştiriyor. İlk içerikleri “Convero” adlı enzim, yendikten sonra şekerin yüzde 30’unu lif haline dönüştürüyor.

Kyomei: Tarımsal atık olan yeşil yaprakları sağlıklı ve sürdürülebilir gıda bileşenlerine dönüştürüyor.

Supernatural Foods: Sebzeleri besin değerini koruyarak cips benzeri atıştırmalıklara dönüştüren özel bir işlemle, sağlıklı atıştırmalık dünyasında ön plana çıkıyor.

Just Nosh: Patates cipsi gibi çıtır, patlamış mısır gibi hafif Water Lily Pops (nilüfer tohumu patlağı) adlı ürünle daha iyi bir alternatif sunuyor.

Fermtech: Gıda endüstrisinin yan akışlarını kullanarak çiftliksiz gıda üretimi yapıyor. Örneğin Koji Cocoa adlı ürünü, kakao tozunun yüzde 75’ine kadar bire bir oranla kullanılabiliyor ve karbon ayak izini yüzde 98 azaltıyor.

MicroLub: Bitki bazlı gıdalarda yağ ikameleri için doku devrimi yapan yeni nesil protein teknolojileri geliştiriyor.

Pack2Earth: Her ortamda oda sıcaklığında kompost olabilen, aynı zamanda kuru ve sıvı ürünlerin paketlenmesine uygun, toksin ve mikroplastik içermeyen ambalaj malzemeleri geliştiriyor.

Shiru: Yapay zeka destekli keşif süreciyle doğal, ölçeklenebilir ve yüksek performanslı içeriklerle ürün inovasyonunu dönüştürüyor.

Sun Bear Biofuture: Mikroorganizmalar ve hassas fermantasyon yoluyla içeriklerin geleceğini biyomühendislikle şekillendiriyor.